ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

Με την παρουσία γονέων και κηδεμόνων και φυσικά των μαθητών, μαθητριών, και των εκπαιδευτικών, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας γιόρτασε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, την πεντηκοστή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

1

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολείου, ανέλαβαν και υλοποίησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των δύο τμημάτων της πέμπτης τάξης, με τον συντονισμό των εκπαιδευτικών κ. Βασιλικής Μπενιάτα (τμήμα Ε1)  και κ. Μαρίας Πιλάτου (τμήμα Ε2).

Ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, κ. Χρήστος Γκορτσαλής, λαμβάνοντας το λόγο υποδέχθηκε, χαιρέτισε και προλόγισε το επετειακό εορταστικό δρώμενο τέλος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της  η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Ευαγγελία Ζούνη η οποία απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό.

Α3

Α2 Α4

 

Α5

Ακολούθησε το τελετουργικό μέρος της εορτής, όπου τα παιδιά απέδωσαν ποιήματα και σκετς σχετικά με τα γεγονότα της εποχής, ενώ η χορωδία του σχολείου υπό την διεύθυνση της μουσικού, κ. Κατερίνας Κωνσταντίνου, ερμήνευσε τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.

Στη διάρκεια της γιορτής προβλήθηκαν διάφορα βίντεο της εποχής, προβάλλοντας γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο της χούντας.

Συνθήματα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", ακούγονταν παντού από παιδικές φωνούλες που με την ψυχή τους μιλούσαν για τη Δημοκρατία. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και το εκπαιδευτικό μας προσωπικό.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.