ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ Η ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα γιατί είναι ένα θεαματικό παιχνίδι και αποτελεί ευχάριστη απασχόληση για άτομα κάθε ηλικίας. Είναι ένα ομαδικό άθλημα το οποίο απαιτεί συνεργασία και σεβασμό στους κανόνες.

1

Ιστορία της καλαθοσφαίρισης

Η καλαθοσφαίριση επινοήθηκε από τον καναδό καθηγητή Φυσικής Αγωγής Τζέιμς Νέισμιθ, σε σχολείο της Αμερικής, στο Σπρίνγφιλντ της Μασαχουσέτης, όταν προσπαθούσε να βρει για τους μαθητές του ένα παιχνίδι που να παίζεται σε κλειστό γυμναστήριο. Έτσι η καλαθοσφαίριση πρωτοπαίχτηκε το 1891 σε μια αίθουσα όπου ο Νέισμιθ είχε κρεμάσει δύο καλάθια στους τοίχους. Βασικός στόχος του παιχνιδιού ήταν να μπει η μπάλα μέσα σε αυτά. Την καλαθοσφαίριση εισήγαγε στη χώρα μας ο Μάικλ Στεργιάδης το 1919 ο οποίος ήταν μαθητής του Νέισμιθ στο Σπρίνγφιλντ. Για πρώτη φορά, το παιχνίδι παρουσιάστηκε και παίχθηκε στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Για να συνδεθείτε με την Ηλεκτρονική τάξη κάντε κλικ εδώ.

Για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο:

·        Για την ΣΤ ΄ τάξη κάντε κλικ εδώ.

·        Για την Ε ΄ τάξη κάντε κλικ εδώ.

1ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”

New Skitch

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες του  1ου Εσωτερικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου στον αύλειο χώρο του σχολείου μας την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023. Οι ομάδες συγκροτούνται από μαθήτριες και μαθητές της Δ΄ , Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, συμμετείχαν 14 ομάδες των έξι ατόμων. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε πέντε γήπεδα που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές στην αυλή και το γυμναστήριο του σχολείου.
Τους αγώνες συντόνισε  Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής
 του σχολείου μας Κωνσταντίνος Τσιώτας με την βοήθεια των εκπαιδευτικών των τάξεων που πήραν μέρος στο τουρνουά.

Οι μαθητές  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα, διασκεδάζοντας παρέα με τους φίλους και  συμμαθητές τους. Παιδικά χαμόγελα, αγωνιστικότητα και άθληση ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά που έδωσαν ζωή στο τουρνουά μας.

Στόχος η συμμετοχή και ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα υπέρ της φιλίας και της χαράς του αθλητισμού.

Οι μαθητές, επέδειξαν ήθος, υπομονή, επιμονή, ομαδικότητα και κυρίως ευγενή άμιλλα δείχνοντας το δρόμο για τον υγιή αθλητισμό δίνοντας έμφαση στο σεβασμός στον συμπαίκτη, στον αντίπαλο, στον διαιτητή και στην προσωπικότητα του καθενός.

Ένα μεγάλο μπράβο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

1Α

 

 

2

1

3

4

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 7ου Δ.Σ. ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ 8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του 16ουΠειραματικού  Δ.Σ. Λαμίας το 8ο Φεστιβάλ χορού, το 7ο Δ.Σ. με την χορευτική του ομάδα θα πάρει μέρος παρουσιάζοντας χορούς από την Θράκη.

 

 

φεστιβαλ 16 δσ λαμιασ

 

 

Η χορευτική μας ομάδα που αποτελείτε από μαθήτριες  και μαθητές της  Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης με υπεύθυνο τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Κωνσταντίνο Τσιώτα, θα μας χορέψουν Μπαϊντούσκα  και Ταχτί Ποδαράκι.

Για την Μπαϊντούσκα κάντε κλικ εδώ

 

Για το Ποδαράκι κάντε κλικ εδώ

 

2ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BASKET

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το  2ο Χριστουγεννιάτικο εσωτερικό τουρνουά basket  με τις οδηγίες του Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Τσιώτα Κωνσταντίνου, τα παιδιά των Ε΄& Στ΄ τάξεων, φορώντας το σκουφί του Αϊ-Βασίλη – κατά το πνεύμα των ημερών – συμμετείχαν, δημιουργώντας μικρές ομάδες των τριών ατόμων. Έπαιξαν και διασκέδασαν κλείνοντας με ευχάριστο τρόπο τη φετινή χρονιά. Στέλνοντας ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο μήνυμα αγάπης, αποδοχής και ευγενικής άμιλλας. 

Α6

Α3

Α2

1671802118234

 

 

EΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 9ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

 

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού,  πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30/9/2022 στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής.

Το προαύλιο του σχολείου μας μετατράπηκε σε στάδιο οι μαθητές μας, με περισσή όρεξη, προσήλθαν με αθλητική περιβολή και διάθεση να αγωνιστούν και να απολαύσουν τη συμμετοχή τους σε διάφορες αθλοπαιδιές.

7 ΔΣ ΛΑΜΙΑ ΑΦΙΣΑ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ-ΣΧΟΛΙΚΗ-ΜΕΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-2022

Με σύμμαχο τον καλό καιρό Οι μαθητές όλων των τάξεων με την καθοδήγηση των γυμναστών Τσιώτα Κωνσταντίνου και Φυτιλή Αριστείδη και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, σκυταλοδρομίες, έκαναν ποδήλατο και συζήτησαν για τα οφέλη της άθλησης στην υγεία του ανθρώπου.

 1

 

Συμμετείχαν σε αγώνες δρόμου ταχύτητας και αντοχής, αγώνες ταχύτητας με ποδήλατα, μίνι πρωταθλήματα πιγκ πογκ, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου και χάντμπολ επιχειρώντας να τονιστεί η σημασία της ευγενούς άμιλλας ως στάσης ζωής.

2

3

Μιας κατάστασης, όχι εσωστρέφειας και εγωκεντρισμού, αλλά αλληλοσεβασμού, συναδελφικότητας και ειρηνικής διάθεσης του συναγωνιστή ή του ανταγωνιστή.  Με λίγα λόγια οι μαθητές μαθαίνουν να χαμογελούν είτε χάσουν είτε κερδίσουν! 

9

20220930 084810

 

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και προβολή βίντεο με σκοπό να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου.

11

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ« ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ, ΓΕΡΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ!» ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Την Δευτέρα 16/05/2022 και από ώρα 09:00 έως 13:00 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Εργαστήριο 'Κλινικής Φυσιολογίας Άσκησης και Αποκατάστασης' στην Λαμία, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας θα συμμετέχουν στην εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Το δυνατό, γερό σώμα μου

 

Καταγραφή

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

 

9.00: Άφιξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Φυσικοθεραπείας

 9.15-10.30: Σταθμοί «Καρδιά» και «Πνεύμονας»

 10.30- 11.00: Διάλειμμα `

11.00-12.00: Σταθμοί «Μυς» και «Εγκέφαλος»

12.00-12.40: Αθλοπαιδιές, απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής, αναμνηστικά

13.00: Αναχώρηση.

 

Για το σχετικό έγγραφο του Πανεπιστημίου πατήστε εδώ.

Οι μαθητές θα μετακινηθούν στον χώρο του Πανεπιστημίου με τους γονείς τους, εκεί θα τους περιμένει ο κ. Κωνσταντίνος Τσιώτας Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας.

Ώρα συνάντησης: 08:45 πμ.

Το σημείο συνάντησης ο χώρος στάθμευσης μπροστά από το κτήριο της βιβλιοθήκης μετά την είσοδο στο Πανεπιστήμιο, όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη.

 

ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - Αντιγραφή

Για τον χάρτη κάντε κλικ εδώ.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΗ

 

Τον τελευταίο μήνα του χρόνου πραγματοποιήθηκαν το 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα BrazilianJiu-Jitsu και το 20o Πανελλήνιο πρωτάθλημα NewazaJiu-Jitsu στο Μαρούσι Αττικής. 

Η ΒΒΑ ήταν η μόνη ομάδα από το νομό Φθιώτιδας που έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα BJJ, πετυχαίνοντας να κατακτήσει ως σωματείο την 2η θέση.

Ο Χρήστος Παπαγεωργίου,μαθητής της Β΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας κατέκτησε, στην κατηγορία του, την 1η θέση. 

Screenshot 1

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 7ου  Δημ. Σχ. Λαμίας, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου τίμησαν το μαθητή, για την διάκρισή του, με μετάλλιο και αναμνηστικό κύπελλο.

1644938770050 Β 1644938770059 Β 1644938770062

 

8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά», το 7ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας οργάνωσε και υλοποίησε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων τηρώντας όλα τα μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού SARS-COV-2, κάτω από την επίβλεψη των εκπαιδευτικών και με τον συντονισμό του Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Τσιώτα Κωνσταντίνου, συμμετείχαν σε ατομικές και ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

 

 

Η ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έκλεισε με μια πρωτοτυπία που ενθουσίασε τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους μαθητές: ποδηλατικοί αγώνες από τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης.

 

7

 

 

Η λήξη των εκδηλώσεων βρήκε νικητές όλα τα παιδιά, αφού σκοπός των δράσεων ήταν η συμμετοχή και η προσπάθεια όλων.

 

8

 

 

 

 

9

Συμμετοχή μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία».

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με γνώμονα την κατάρτιση και την ευαισθητοποίηση της νεολαίας σε θέματα που συνδέονται με τον Ολυμπισμό, σχεδίασε  το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία» το οποίο θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2020-21, από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου.

olympia-1535219 640

Το πρόγραμμα αφορά δύο ηλικιακές κατηγορίες μαθητών/τριών 6-12 ετών και 13-15 ετών (Δημοτικό και Γυμνάσιο)

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ν’ αντιληφθούν τη σημασία της εφαρμογής των Ολυμπιακών αξιών, ακόμα και στην καθημερινή ζωή.

Το πρόγραμμα Ολυμπιακή παιδεία – Ολυμπιακή εβδομάδα στα σχολεία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι δράσεις αφορούν την απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών. Συνδυάζουν την αρχαία και σύγχρονη ιστορία των Αγώνων με την εκμάθηση δεξιοτήτων σχετικών με την ένταξη των μαθητών/τριων στο σχολικό κοινωνικό περιβάλλον όπως:

  • να γνωρίσουν την ιστορία και το πνεύμα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων,
  • να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004,
  • να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν με τα Ολυμπιακά ιδεώδη και με τα ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες,
  • να ευαισθητοποιηθούν σε αξίες, όπως η φιλία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη,
  • να κατανοήσουν θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα,
  • να εξοικειωθούν με τις αρχές της δημοκρατίας,
  • να κατανοήσουν και να προσεγγίσουν τις έννοιες του εθελοντισμού, της διαφορετικότητας και της κοινωνικής ευθύνης,
  • να κατανοήσουν υψηλά ιδανικά όπως η ειρήνη,
  • να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης στην υγεία.

Οι βασικοί άξονες ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών θα είναι:

  • Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες
  • Ελλάδα 2004 – Αθήνα 2004
  • Ολυμπιακά Ιδεώδη – ηθικά ζητήματα

Βασική προτεραιότητα δίνεται στην ενσωμάτωση του Ολυμπισμού, στην εδραίωση καινοτόμων δράσεων και δραστηριοτήτων εναρμονισμένων με τη σύγχρονη παιδαγωγική προσέγγιση συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη.

Η Ολυμπιακή εβδομάδα, έχει ως βασικό σκοπό να προσεγγίσει και να συμπεριλάβει όλους όσους εμπλέκονται με την αγωγή και την εκπαίδευση, να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους μαθητές/τριες της Ελλάδας στη διαμόρφωση συμπεριφορών, δεξιοτήτων και αξιών, οι οποίες εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι να κατανοήσουν όλα τα παιδιά τον λόγο που η Ελλάδα μπαίνει πρώτη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που ακούγεται πάντα ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος στην έναρξη και τη λήξη, που η Ελληνική σημαία κυματίζει σε όλη την διάρκεια των αγώνων και να μάθουν πως ο Ολυμπιακός Ύμνος είναι ελληνική δημιουργία».

Το πρόγραμμα της Ολυμπιακής εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί με διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας zoom, στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας και εντός του σχολικού προγράμματος διδασκαλίας.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός για το 7ο Δ.Σ. Λαμίας ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

κ. Κωνσταντίνος Τσιώτας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα υλοποίησης της Ολυμπιακής Εβδομάδας για το σχολείο μας είναι:

$  ·    ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΙΟΥ 2021 ΏΡΑ: 08.20-09.00

  ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

$  ·    ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΏΡΑ: 08.20-09.00

  ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

$  ·     ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΏΡΑ: 09.15- 09.50

  ΕΛΛΑΔΑ 2004 – ΑΘΗΝΑ 2004

$  ·     ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΏΡΑ: 09.15- 09.50

   ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ – ΗΘΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

·        ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΏΡΑ: 09.15- 09.50

    ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

Ας κινηθούμε...Ημέρα αθλητισμού 2018

Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 οι μαθητές του σχολείου επισκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Χαλκιοπούλειου Κλειστού Γυμναστηρίου της Λαμίας στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού. Με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών Φυσικής Αγωγής αλλά και των γυμναστριών του σχολείου γνώρισαν το άθλημα της χειροσφαίρισης και της πετοσφαίρισης. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στα γήπεδα της αντισφαίρισης και η ημέρα έκλεισε στο χώρο του σχολείου όπου αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις γνώρισαν τους κανόνες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πιγκ - πογκ) και της καλαθοσφαίρισης.

 

Καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες

Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας καλοκαιρινές αθλητικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων. Τα παιδιά συναγωνίστηκαν σε κινητικές δραστηριότητες παιδαγωγικού χαρακτήρα με γνώμονα πάντα τις αρχές του "ευ αγωνίζεσθαι" και της ευγενούς άμιλλας. 

Υπεύθυνοι για τη συμμετοχή του σχολείου μας στις εκδηλώσεις ήταν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής, κα Τσουνίδου Χρυσάνθη και κος Τριανταφύλλου Γιάννης.

 

 

Αθλητικές δράσεις 17-18

Κατά το σχολικό έτος 2017-2018 το σχολείο μας συμμετείχε με μαθητές-τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στις ακόλουθες αθλητικές δράσεις:

α. 1ο Παμφθιωτικό τουρνουά ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού".
β. Αγώνες κολύμβησης δημοτικών σχολείων.
γ. Τουρνουά βόλεϊ δημοτικών σχολείων.
δ. 5o Μαθητικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών
 
Υπεύθυνοι για τη συμμετοχή του σχολείου μας στις εκδηλώσεις ήταν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής, κα Τσουνίδου Χρυσάνθη και κος Τριανταφύλλου Γιάννης.

 

 

Ημέρα αθλητισμού 2017

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητικές τσάντες έμειναν στο σπίτι και την θέση τους πήραν οι μπάλες, τα στεφάνια, οι κώνοι και η σκυτάλη. Το σχολείο μας γιόρτασε την ημέρα σχολικού αθλητισμού με διάφορα παιχνίδια και αθλητικές επιδείξεις που με μεράκι προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής Τσουνίδου Χρυσάνθη και Τριανταφύλλου Γιάννης.

Οι μαθητές της Α' και Β' δημοτικού συμμετείχαν σε παιδαγωγικά παιχνίδια (η μπάλα στο τούνελ, αριθμάκια, πυραμίδα, σκυταλοδρομία με μπάλα)

 

 

Γ' Δημοτικού:Οι μαθητές συναγωνίστηκαν σε σκυταλοδρομία η οποία συνδυάζονταν με ισορροπία της μπάλας σε κώνους.

Δ΄Δημοτικού: Πραγματοποιήθηκαν συναγωνιστικές ασκήσεις στο στίβο που περιελάμβαναν δρόμους ταχύτητας, αντοχής και σκυταλοδρομία.

Ε΄ - ΣΤ΄ Δημοτικού: Οι μαθητές συμμετείχαν σε κινητικές δεξιότητες οι οποίες είχαν έντονο το στοιχείο του στόχου (σημάδι με τη μπάλα σε κώνους, σημάδι με κρίκους). Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των τμημάτων των συγκεκριμένων τάξεων.

 

 

Συμμετοχή του σχολείου μας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το σχολείο μας μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχε σε εκδήλωση στα πλαίσια πιλοτικών δράσεων  για την τεχνολογία. Συγκεκριμένα οι μαθητές της ομάδας ρομποτικής "Robocrafters" παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους την κατασκευή με την οποία συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό ρομποτικής. Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο για την πρόσκληση και ευελπιστούμε σε μια πιο στενή συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

 

 

Ημέρα αθλητισμού 2016

Ζωγραφίζουμε το προαύλιο του σχολείου

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ "ΚΟΥΤΣΟ" ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016 κάναμε το 1ο βήμα να γίνει το προαύλιο πιο όμορφο και τα διαλείμματα πιο δημιουργικά. Συγκεκριμένα στην βόρεια αυλή εκπαιδευτικοί και μαθητές πήραν τα πινέλα και ζωγράφισαν παιχνίδια τύπου κουτσό πάνω στην άσφαλτο. Από την επόμενη κιόλας μέρα τα παιχνίδια έγιναν ανάρπαστα από τους μικρούς και όχι μόνο μαθητές του σχολείου. Συγχαρητήρια στην κα Μαρία Αποστόλου, την κα Χρυσάνθη Τσουνίδου, τον κ. Κώστα Βούσουρα, τον κ. Θανάση Κοιτέα και στον κ. Δ/ντή για την πολύ ωραία πρωτοβουλία.

   
   
   
   
   

 

 

Ημέρα Αθλητισμού 2014

Όλοι Διαφορετικοί - Όλοι Ίσοι

Το σχολείο μας στα πλαίσια της Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Arsenal soccer school όπου έγιναν αγώνες και ομαδικά παιχνίδια με την συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.