EΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 9ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

 

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού,  πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 30/9/2022 στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής.

Το προαύλιο του σχολείου μας μετατράπηκε σε στάδιο οι μαθητές μας, με περισσή όρεξη, προσήλθαν με αθλητική περιβολή και διάθεση να αγωνιστούν και να απολαύσουν τη συμμετοχή τους σε διάφορες αθλοπαιδιές.

7 ΔΣ ΛΑΜΙΑ ΑΦΙΣΑ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ-ΣΧΟΛΙΚΗ-ΜΕΡΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-2022

Με σύμμαχο τον καλό καιρό Οι μαθητές όλων των τάξεων με την καθοδήγηση των γυμναστών Τσιώτα Κωνσταντίνου και Φυτιλή Αριστείδη και την αμέριστη συμπαράσταση όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, σκυταλοδρομίες, έκαναν ποδήλατο και συζήτησαν για τα οφέλη της άθλησης στην υγεία του ανθρώπου.

 1

 

Συμμετείχαν σε αγώνες δρόμου ταχύτητας και αντοχής, αγώνες ταχύτητας με ποδήλατα, μίνι πρωταθλήματα πιγκ πογκ, μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου και χάντμπολ επιχειρώντας να τονιστεί η σημασία της ευγενούς άμιλλας ως στάσης ζωής.

2

3

Μιας κατάστασης, όχι εσωστρέφειας και εγωκεντρισμού, αλλά αλληλοσεβασμού, συναδελφικότητας και ειρηνικής διάθεσης του συναγωνιστή ή του ανταγωνιστή.  Με λίγα λόγια οι μαθητές μαθαίνουν να χαμογελούν είτε χάσουν είτε κερδίσουν! 

9

20220930 084810

 

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και προβολή βίντεο με σκοπό να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου.

11