ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΠΙΑ»

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές του σχολείο μας βρέθηκε στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της πόλης μας και απόλαυσαν την παράσταση με τον τίτλο «Χρυσά κουπιά».

4448a4a9387501eae1988dac100eb95f XL 

Παιδικές φωνές, γέλια και χειροκροτήματα γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό Θέατρο και ζέσταναν τις καρδιές, των καλλιτεχνών και των συντελεστών της παράστασης.

Σε πολλά σημεία το έργο ήταν διαδραστικό και έτσι έδινε τη δυνατότητα συμμετοχής των παιδιών . Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια στη σκηνή υπήρχε ζωντανή μουσική που συνόδευε την πλοκή, από τη μουσικό της παράστασης  και το ακορντεόν της.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-11-23 160415

 

Την φετινή σεζόν η Παιδική-Νεανική Σκηνή του Δη.Πε.Θε. Ρούμελης παρουσιάζει μια ολοκαίνουργια παραγωγή, βασισμένη σε ένα υπέροχο μυθιστόρημα νεανικής λογοτεχνίας. Τα "Χρυσά Κουπιά" η νέα μας παραγωγή είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μαρίας Παπαγιάννη, το οποίο μεταφέρεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή. Η Μαρία Παπαγιάννη, καταξιωμένη συγγραφέας νεανικής λογοτεχνίας, με πάμπολλες διακρίσεις και υποψήφια για το βραβείο Άντερσεν παιδικής λογοτεχνίας δημιουργεί μια υπέροχη ιστορία, και το Δη.Πε.Θε. Ρούμελης σε σκηνοθεσία της Αθανασίας Καλογιάννη, μεταφέρει την ιστορία αυτή στη σκηνή, πλουτίζοντας έτσι το θέατρο για παιδιά και νέους με ένα ολοκαίνουργιο έργο.

1

 

2

3

4

Λίγα λόγια για το έργο: 

Η Ηρώ και η Λήδα βρίσκονται στο χωριό της μαμάς τους φιλοξενούμενες ενός παππού που βλέπουν πρώτη φορά . Εκεί θα κάνουν καινούριους φίλους, θα γνωρίσουν τους θρύλους της περιοχής και θα έρθουν σε επαφή με τη φύση.

 IMG 20231115 103643

IMG 20231115 103838

Οι μαθητές του σχολείου μας ενθουσιάστηκαν με το έργο, τους ηθοποιούς , τη μουσική και τα σκηνικά  καθώς συμμετείχαν και χειροκροτούσαν.

Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί κατέβηκαν από τη σκηνή και συνομίλησαν με τα παιδιά.

b 36112 or poster

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη, Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ, Πρωτότυπη Μουσική/Σύνθεση: Ζωή Τηγανούρια, Σκηνικά/Κοστούμια: Κωνσταντίνα Εμμανουήλ/Ζήνα Κωνσταντίνου ,Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη ,Στίχοι Τραγουδιών: Κωνσταντίνος Ρόδης, Ενορχηστρώσεις: Στέλιος Γενεράλης, Video-Art: Γιάννης Ντουσιόπουλος, Φωτισμοί: Σοφέλπη Στάικου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Μπανταδάκης