28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Με μεγάλη επιτυχία και φέτος το σχολείο μας τίμησε τους ήρωες του 40 στην παρέλαση του δήμου μας. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου, οι μαθητές παρέλασαν με την καθοδήγηση του Εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Κωνσταντίνου Τσιώτα.

Συγχαρητήρια σε όλους για την υπέροχη παρουσία τους.

παρέλαση 28 οκτωβρίου 2022 δημοτικά-61

Η 28η Οκτωβρίου 1940 σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στην ελληνική ιστορία. Κάθε χρόνο, γιορτάζουμε αυτή την ξεχωριστή ημέρα ως παράδειγμα της ελληνικής δύναμης και γενναιότητας.

παρέλαση 28 οκτωβρίου 2022 δημοτικά-62

Παράλληλα, η επέτειος του «ΟΧΙ» μας δίνει την ευκαιρία να ξαναζωντανέψουμε στη συλλογική μνήμη και εθνική ταυτότητα τις γενιές γυναικών, ανδρών και παιδιών, που έχοντας παραμερίσει τη διχόνοια και τον διχασμό, δημιούργησαν ένα καλύτερο μέλλον για εμάς τους νεότερους, γεμίζοντας της σελίδες της ιστορίας μας με ηρωισμό, αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ανδρεία.

παρέλαση 28 οκτωβρίου 2022 δημοτικά-67

 

parelasi-lamias-2022-28oktobriou 237-1-1024x683

Το «OXI» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων. Είναι σταθμός με βαθύ νόημα, γιατί θα συμβολίζει αιώνια την πάλη του δίκαιου με το άδικο, τον αγώνα για την αρετή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτή η μέρα μας δείχνει περίτρανα ότι συχνά στη ζωή για να πας μπροστά πρέπει να ξέρεις πότε θα πεις «ΌΧΙ». Ημέρα μνήμης, ημέρα περηφάνιας… Χρόνια πολλά σε όλους!